Receptje delen

Even een receptje om te delen met jullie. Omdat de praktijk nu gesloten is, zit ik noodgedwongen thuis. En dat betekent: tijd voor een andere hobby > lekker koken!

De Chinese Geneeskunde adviseert om het liefst 2 warme maaltijd per dag te eten, 3 mag natuurlijk ook, om je weerstand op te hogen. Nu weet ik ook wel dat één maaltijd niet voldoende is, maar je moet ergens beginnen…

En dus hierbij een lekker & verantwoord recept om van te genieten als lunchgerecht of bijgerecht. Het is voor 2 personen uitgeschreven maar makkelijk voor meerdere mensen te maken.

Voor 2 personen:
2 rode paprika (of geel, oranje of groen)
2 champignons per paprika, dus 4 in dit recept
1 kleine rode ui per paprika, dus 2 in dit recept
1 blikje tonijn in olijfolie of zonnebloemolie
Olijven, in stukjes gesneden, ongeveer 12 stuks
Kappertjes, een eetlepel
1 teentje knoflook (ja daar ben ik dol op, ik gebruik het royaal in nagenoeg iedere maaltijd dus 2 mag ook 😉
Provençaalse of Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld van Euroma).
Pijnboompitten
Geraspte kaas (neem bijvoorbeeld 30+ kaas)

Bereidingswijze:
* paprika wassen, doormidden snijden en zaadlijsten verwijderen. Leg de 4 helften in een ovenschaal.
* ui, knoflook en champignons klein snijden en een paar minuten fruiten in de kokosolie of olijfolie.
* voeg dan de tonijn (uitgelekt), olijven, kappertjes en kruiden naar smaak toe. Even goed mengen met de ui, knoflook en champignons. Haal de pan van het vuur af.
* verdeel dit mengsel over de 4 paprika helften en strooi er nog wat pijnboompitten en geraspte kaas overheen.
* zet de ovenschaal 15 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk en geniet 慢慢吃 (mán man chi)* .

* De letterlijke vertaling van 慢慢吃 (mán man chi) is: eet langzaam. Voldoende kauwen en voldoende tijd nemen voor de maaltijd draagt bij aan een goede spijsvertering.