Praktijknaam: Yintang

Er zijn zo’n 400 acupunctuurpunten bekend. Een daarvan heet Yintang. Het punt ligt boven de neus, in het midden van de ruimte tussen de binnenkanten van beide wenkbrauwen. Deze regio wordt door vele traditionele culturen ook wel het “Derde Oog” genoemd. En sommige autoriteiten op het gebied van QiGong beschrijven de locatie als de “Bovenste Dantian”. De vertaling van Yintang is dan ook niet voor niets “Hall of Impression”. Dit punt werd voor het eerst beschreven in de Essential Questions (Su Wen, het eerste deel van de Classic of Medicine van de Gele Keizer).

Zoals de naam al aangeeft, is het een krachtig en effectief punt op de geest te kalmeren bij de behandeling van insomnia, onrust en agitatie. Maar het punt doet meer. Het werkt ook bij voorhoofdsklachten en neusklachten.

Ik heb voor deze naam gekozen omdat het ook een belangrijke werking op de geest heeft. De Geest is voor mij onlosmakelijk verbonden met het genezingsproces. Een positieve instelling draagt aan iedere behandeling veel bij.