Infecties (zoals COVID-19) in een vroeg stadium behandelen

Uiteraard is het van het grootste belang dat we 1,5 meter afstand houden, papieren zakdoekjes gebruiken, onze handen regelmatig en goed wassen en in de elleboog hoesten/niezen. Deze maatregelen van het RIVM voorkomen dat we het virus in ons lichaam krijgen.

Maar er is één tip die ik hieraan zou willen toevoegen. Het is niet zozeer een preventie tip die in dit rijtje ontbreekt, als wel een tussenstap om te voorkomen dat een virus ernstigere klachten aanricht.

Het zit namelijk zo: van virussen (zoals Covid-19, maar deze tip geldt ook voor alle andere varianten van griepachtige virussen) weten we dat het via je neus en je mond in longen terecht. In beide gevallen moet het virus éérst voorbij de keel zien te komen. Daarom is een van de eerste tekenen van een besmetting met een virus dan ook een zere keel.

Het virus blijft daar normaal gezien ca. 3-4 dagen aanwezig, voordat het verder naar de longen daalt. Het is dus van belang om te proberen te vermijden dat het virus in de longen terecht komt.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt gorgelen met diverse kruiden ingezet om het virus uit de keel te krijgen. In plaats van (onbekende) kruiden kun je heel simpel gaan gorgelen met zout water. Dit kán eraan bijdragen dat het virus niet in de longen terecht komt.

Ik hoop oprecht dat iemand iets aan deze tip heeft en dat een longontsteking met alle gevolgen van dien voorkomen wordt.

Liefs van Monique