I Ching als leidraad voor overzicht en rust

Het is zo prettig om met de I Ching als leidraad te mogen werken. Zeker voor zo iemand als ik. Soms heb ik duizend-en-een ideeën in mijn hoofd maar hoe geef ik die vorm? Schriften en kladblaadjes vol met inspiratietips, hersenspinsels en brainstormsessies over van alles en nog wat. Maar sinds ik de I Ching gebruik, is mijn leven een stuk eenvoudiger geworden. Als ik zo’n moment heb waarop het te druk in mijn hoofd, vraag ik de I Ching om raad.

Zoals vorige week donderdag, toen ik de cursus van de I Ching aan het uitwerken was. Duizend-en-een dingen schoten door mijn hoofd. Over de boodschappen, het huishouden, het weekend dat bijna voor de deur stond en over alles wat ik nog wilde doen in de tuin. Leuke gesprekken vormden zich in mijn hoofd maar daarmee kreeg ik natuurlijk geen cursusmateriaal op papier. En ik had juist een hele dag de tijd ingepland om de cursus uit te werken. Herkennen jullie dat? Dat je iets wilt ondernemen maar je hoofd vindt dat het tijd is om tig proefballonnetjes op te laten?

Om mijn focus terug te krijgen vroeg ik de I Ching: “wat kan ik vandaag doen om mijn I Ching cursus compleet uitgewerkt te hebben”. En het antwoord hierop was hexagram 42, de vermeerdering. Wat het mij vertelde was dat ik er voordeel bij zou hebben door een doel te stellen en deze plannen uit te voeren. Een doel stellen zou me helpen om meerdere dingen voor elkaar te krijgen. Dus ik ben begonnen om 3 doelstellingen op te schrijven en jawel! Aan het einde van de dag was het me gelukt om (1) de opzet van de eerste les klaar te hebben, (2) de blauwdruk voor les 2 t/m 9 klaar te hebben en (3) oefeningen bij les 2 t/m 9 bedacht te hebben.

Het raadplegen van de I Ching door gooien van de muntjes zorgde ervoor dat ik me weer kon gaan focussen en dat ik concrete stappen kon zetten. Het bracht rust in mijn hoofd en ik kon vanuit flow gaan werken. Heerlijk was dat!

Wil jij dat ook leren? Hoe je de I Ching in je dagelijkse leven kunt toepassen? Op maandagavond 10 september start een cursus van 10 lessen van ca. 2 uur. De lessen zijn om de 14 dagen en vinden in Den Durpsherd, Berlicum, plaats. De cursus kost 249 euro, inclusief lesmateriaal en I Ching muntjes. Stuur een pb voor meer informatie of meld je aan via: monique@praktijk-yintang.nl