Hexagram 41 en Intermittent Fasting

Afgelopen woensdag gooide ik voor mijn volgers hexagram 41, de vermindering. Toen wist ik nog niet dat deze ook voor mij heel erg van toepassing zou zijn.

Het hexagram gaat erover dat je met minder toe kunt komen, zonder tekorten te ervaren. En dat kan op allerlei manieren. Minder doen, minder denken, minder eten en minder stressen. Hoe mooi is het dat dit hexagram valt op het moment dat ik een afspraak heb met Patries Post, mijn Intermittent Fasting Coach.

Voor degene die niet precies weten waar het over gaat: halverwege afgelopen april heb ik via Facebook een 3 maanden IF traject bij Patries Post gewonnen. Dit traject kwam precies op het juiste moment. Er mocht bij mij een knop om qua voeding, stressen, piekeren etc. En dus ben ik aan de slag gegaan. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste 2 weken ging het helemaal fantastisch. Ik voelde me kiplekker, had energie, meer rust in mijn hoofd en het mooiste van alles: de kilo’s vlogen eraf.

En toen kwam er even een dipje aan. Dagje weg, controle over eten loslaten en daarna de draad weer oppakken. Alleen de draad weer oppakken lukte me niet, dus ik was heel blij met het gesprek van afgelopen woensdag met Patries dat me  meteen weer op de goede weg terug geholpen heeft. En nu weer ik in het ritme zit, ervaar ik de impact van dit hexagram. Met minder eten geen tekorten ervaren. Maar juist overvloed. Overvloed aan rust, overvloed aan voedingsstoffen door de juiste voeding te eten en overvloed aan energie. Dank je wel I Ching en dank je wel Patries!