Wist je dat de WHO al in 1979 een overzicht gepubliceerd heeft waarvoor je acupunctuur allemaal kunt inzetten? Inmiddels staan al ruim 100 ziektebeelden en aandoeningen op die lijst. Om het iets overzichtelijker te maken staat hieronder een lijstje (in willekeurige volgorde) met de top-10 klachten die ik in mijn praktijk regelmatig voorbij zie komen :

  1. Hooikoorts. Klik hier om het e-book te kopen.
  2. Rugpijn, nekpijn, schouderklachten
  3. Stress- en burn-out gerelateerde klachten
  4. Slecht slapen & nachtmerries
  5. Griep, verkoudheid, slechte weerstand en Covid
  6. Pijnlijke gewrichten zoals knieën, ellebogen, enkels
  7. Hoofdpijn en/of migraines
  8. Ondersteuning tijdens reguliere behandelingen van kanker
  9. Buikpijn i.c.m. spijsverteringsklachten
  10. Vage klachten en klachten in de categorie: “je moet er mee leren leven, het is niet anders”.

Ik ben bezig om van ieder onderwerp een e-book te maken, welke te koop zijn via mijn webshop. Klik op de titel om rechtstreeks naar de webshop te gaan. Tot nu toe is alleen “hooikoorts” in e-book te verkrijgen, de rest volgt medi0 2023/2024.

Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op: monique@praktijk-yintang.nl

Pijnbestrijding

Een van de situaties waarbij acupunctuur het allerbeste ingezet kan worden, is op het gebied van pijnbestrijding. In 95% van de gevallen is er tijdens de 1e behandeling direct resultaat merkbaar! Dat wil niet zeggen dat je van 1 behandeling van alle klachten af bent, maar het geeft zeker vertrouwen in het verloop van het herstel. Lees hieronder maar 3 echte casussen uit mijn praktijk:

Casus 1: de heer C.L. kwam bij mij in de praktijk omdat hij al 3 weken last had van RSI-achtige klachten of een tennisarm. Een jaar of 15 geleden had hij hier ook last van gehad. De pijn begon bij de pols en trok door naar de nek. De oorzaak wist hij. ook: veelvuldig computeren in een niet optimale werkhouding. De hele dag door had hij last op een niveau 5 van 10. Maar tijdens het computeren omschreef hij het pijnniveau als een 8/10. De arm losschudden had maar 10 minuten resultaat. Al direct na de eerste behandeling nam de pijn af, van score 8 naar een 3,5. Dit gevoel is 2 dagen zo gebleven. Na de 3e behandeling was de pijn zo goed als helemaal weg. Hij moest zelfs hard duwen op de pijnplek om de pijn weer te kunnen oproepen. En na 5 behandelingen was hij helemaal pijnvrij.

Casus 2: mevrouw M.A. kwam bij mij vanwege kniepijn als gevolg van slijtage van de binnenmeniscus en beginnende artrose. Voordat ze pijn kreeg kon ze fietstochten van wel 100 km per dag maken, nu was een ritje van 40 km al eigenlijk te veel. Na 2 behandelingen kon ze al verschil merken en na 3 behandelingen had ze in één week 135 kilometer gefietst, nagenoeg zonder pijn en de knie herstelde zich ook veel sneller. Het wandelen gaat ook een stuk beter. Na 7 behandelingen is ze nagenoeg pijnvrij.

Casus 3: De heer R.M. kwam met pijn rechts onderin de rug in de praktijk. Twee weken eerder had  hij tijdens zijn werk “iets” in zijn rug gevoeld. Later ging hij met de auto op weg naar huis. Toen kon hij van de pijn niet meer uitstappen. De pijn was zo heftig dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Op de MRI scan bleek niks ernstigs te zien maar nadere studie toonde aan dat een tussenwervel ter hoogte van L2 en L3 verschoven van. Vanwege de pijn krijg meneer Oxycodon, zowel snelwerkend als traagwerkend, Diclofenac en Paracetamol voorgeschreven. Ondanks al deze medicatie nam de pijn in eerste instantie niet af. Na een aantal dagen kwam hij bij mij in behandeling, met een pijnscore van 5,5 op een schaal van 10. Direct na het plaatsen van de eerste paar naaldjes liep hij rechtop en nam de pijn met een heel punt af. Aan het einde van de eerste behandeling kon hij vanuit de stoel gemakkelijker opstaan en was de pijn afgezwakt naar een 2,5 op een schaal van 10. Meer dan 50% verbetering! In het begin heb ik zijn rugpijn 2x per week behandeld, en iedere keer was de pijn aan het einde van de behandeling tussen de 50-75% afgenomen. Uiteindelijk is hij medicatie gaan afbouwen en ging de behandelfrequentie omlaag. Hij is zo ontzettend goed opgeknapt. Hij werkt weer, springt weer uit bed en durft weer in de Baron in de Efteling. Tegenwoordig komt hij om de 4-6 weken voor een onderhoudsbehandeling en daarmee blijven de rugklachten zo goed als helemaal onder controle, en dat al voor een hele lange tijd.

Ervaringsdeskundige:

Ik weet als geen ander hoe het is om pijn te hebben. Ik heb al een aantal keren mijn arm gebroken gehad, knieblessures gehad, een whiplash gehad doordat iemand met zijn auto achterop mijn auto reed, pijn is mij zeker niet onbekend. Regelmatig prik ik mezelf en dan kan ik mooi ondertussen een rustig muziekje of meditatie luisteren. Ik vind het een fijn gevoel te weten dat ik ook mezelf met acupunctuur kan helpen. Al die pijnen hebben me doen beseffen dat ik het mooiste vak ter wereld mag uitoefenen: ik mag je helpen op weg naar een zo pijnvrij mogelijk leven, hoe mooi is dat! Het geeft me een ontzettend dankbaar gevoel dat ik echt het verschil voor de mens kan maken.

Hoe ga ik te werk:

Tijdens de acupunctuurbehandelingen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw klachten. Ik stuur je van te voren een uitgebreide vragenlijst die je invult en terugmailt. Tijdens het intake gesprek zullen we de lijst doornemen en mag je je hele verhaal vertellen. Je hoeft niet net als bij de reguliere zorg binnen 5 minuten klaar te zijn. Op basis van wat jij vertelt en uit de aanvullende vragen die ik voor je heb, ontstaat een behandelplan. Dit plan bespreken we samen en na jouw goedkeuring gaan we aan de slag. Ik schrijf bewust: “we” gaan aan de slag. Dit omdat ik van jou na iedere naaldzetting wil weten hoe je je voelt en of de pijn verandert. Dit geeft mij feedback over de volgende naald die ik ga zetten. Het is echt een interactieve vorm van acupunctuur waarbij jouw mening telt.

Ben je er ook aan toe om de pijn kwijt te raken? Wil je weer pijnvrij van het leven genieten? Maak dan een afspraak. Bel me op: 06-1241 1645 of stuur een mail naar: monique@praktijk-yintang.nl